2013. november 10., vasárnap

Samsung Galaxy S4

Nem új készülék már, de azért illik kiveséznem, a Samsung jelenlegi csúcskészülékét.
Vagyis készülékeit, mert úgy döntöttem, az összes S4 nevet viselő darabot kielemzem, külön cikkek keretében egymás után.

Az első, nem meglepő módon a Samsung Galaxy S4.
Legfontosabb talán megemlíteni, hogy ez a Samsung zászlóshajója, ami a létező legjobb hardveres és szoftveres megoldásokkal van ellátva, amit a koreai gyártó képes belerakni. Mást nagyon nem is tudok mondani,l így hát beszéljenek a specifikációk.


Hardver
A telefoniparban a Samsung a nagy számok márkája, 5-6”-os kijelzők, magas processzorsebesség, nagy RAM mennyiség és minden, amit csak lehet számadatokban fokozni. Ez igaz erre a Samsungra is. Az előlapon egy 5”-os , Super AMOLED FullHD kijelző kapott helyet. Ahhoz, hogy ez igazán szép és folyamatos képet tudjon nyújtani, egy Adreno 320 GPU játszik szerepet. A készülék kétféle processzortípussal van ellátva. Az egyik, amhazánkban is kapható egy Qualcomm Snapdragon 600 SoC vagy pedig egy Exynos 5 OCta, ami 8 magos. Ahhoz, hogy a folyamatok ne akadozzanak, és szép folyamatosak legyenek, 2GB RAM dolgozik a háttérben.
A 8 magos processzor 1,6 Ghz-es órajelet, míg a Qualcom 1,9 Ghz-eset ad le.
A készülék egyébként elérhető 16, 32 illetve 64 Gigabájtos verzióban, és ez tovább bővíthető micro SD kártyával.

Külső
A Samsungnak ez egy nagyon jól sikerült „kis” készüléke, viszonylag szépnek mondhatom, (bár én legszebbnek az iPhone 3GS-t és az 5-öt tartom, amivel szerintem sokan vitatkoznának) a tervezők megdolgoztak rajta a pénzükért. A készülék sarkai szép lekerekítettek.


Az előlapon a legjelentősebb a hatalmas, 5”-os kijelző. Mellette a keret kellően keskeny, bár a készülék már nem 1 kezes típus, alul a már megszokott 2 érintőgomb és a fizikai főgomb kapott helyet. A kijelző felett egy SAMSUNG felirat, egy előlapi kamera, a szokásos érzékelők és állapotjelző LED kapott helyet.
A kijelzőről, vagy előlapról megemlíthető, hogy egy olyan új funkciót kapott, melynek segítségével már érintés nélküli gesztusokkal is lehet vezérelni a telefont. Ezáltal le lehet némítani a hívást azzal, hogy a tenyerünket a készülék felé helyezzük, vagy pedig egy suhintással lehet lapozni egy könyvet.


A készülék jobb oldalán csak egy bekapcsoló gomb kapott helyet. Ez az oldal mást nem mutat.


Hátul kapott helyet a kamera, alatta a LED villanó, még lejjebb a SAMSUNG felirat. Legalul kapott helyet a kis hangszórónyílás.



Bal oldalt csak a hangerőszabályzó gombok pihennek.


A készülék tetején kapott helyet a 3,5 mm-es Jack aljzat valamint egy Infra port.


Alul ismét csak egy dolog, a MicroUSB található.

Szoftver
Képek:

 

Kamera:


A kamera rengeteg gyári mintát kínál nekünk, amivel feldobhatjuk képeinket.

A kamera maga 13MPx-es, FullHD videó rögzítésre képes.


Az előlapon egy 2 MPx-es kamera pihen.

Végkövetkeztetés:
Külső                                      8,5/10            
Design                         4/5                 
Anyaghasználat          4,5/5              
Belső                                      9/10
Rendszer                     4/5
Hardver                      5/5
Felhasználói élmény             19,7/20     
            Kamera                       4,7/5
Kezelhetőség              5/5
Játékok                       5/5
Filmek                         5/5

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, kövess bloglovinon, vagy tetszikeld facebook oldalamat, amire a bal oldalt felül lévő ikonra kattintva jutsz el. Köszönöm, hogy elolvastad!                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése