2013. november 18., hétfő

HTC One Max

Nos, hát a HTC újabb készülékkel frissítette egész érdekes arcot mutató palettáját.

Miért is max? Nos, a méretei miatt. A készülék hatalmas, 5,9 hüvelykes kijelző kapott.




Külső
Mint már említettem, hatalmas az eszköz, számadatait nézve, hogy legyen egy kis szárazság is: 154,5 mm magas, 82,5 mm széles és 10,29 mm „mély”. Ma már ekkora méretekkel, vagyis ilyen mélységgel készülék ritkám készül, hiszen az elfogadott a 7 mm-től a 9 mm-ig tart, a felett már elég vastagnak számít. Ez az eszköz pedig már 10 fölé megy.

A készüléknek méreteiből adódóan súlya is van, elég jelentős, 217 gramm. Ezt persze az is okozza, hogy fém házzal lett ellátva.
A készüléket kézbe véve is elég robosztus hatást kelt, egy ujjal az ilyen már át sem érhető.
A legmeghatározóbb elem, ami egy HTC-n jelen van az az előlapon elhelyezett hangszórópár, amik ontják magukból a hangokat. Ezek, a HTC állítása szerint jobb hangot eszközöknek, mint az előző generációs társaik.

A készülék előlapján ezen kívül kapott még helyet az 5,9 hüvelykes, FullHD felbontásra képes kijelző. Fölötte egy 2,1 megapixeles előlapi kamera pihen, ami képes FullHD felvételek készítésére is.
Ezek mellett van még egy közelség és egy fényérzékelő.
A készülék hátlapján kapott helyet a kamera, ami egy HTC UltraPixel kamera, ami azonban számadatban nem túl ultra, 4 megapixel, de nem tudom, milyen fotókat lőhet. A hátoldalon van még egy intelligens LED vaku, egy beatsaudio felirat és a specifikációk.

A készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó kapott helyet. bal oldalt csak egy olyan kis csúszka kapott helyet, amivel le lehet nyitni a hátlapot.

Felül a 3,5 mm-es Jack és egy infra LED fekszik.


Érdekes…
Az ujjlenyomat olvasó, hátra, a kamera alá költözött. Ez egy szerintem nagyon hasznos, habár kockázatos funkció, vannak árnyoldalai is. De a tesztekből ítélve nem egy jó darab, elég nehézkesen működik, az Apple 3D-s eszközéhez képest ez tényleg csak egy sima ujjlenyomat olvasó, ami ráadásul nem is mindig működik jól.



A hangszórók egyszerűen szólva számomra csúnyák, de az egyszer biztos, hogy nagyon jók. A HTC egyik legegyedibb részei ezek, a már meghatározó kis lyukak az előlapon.


Kamera
Erről sok szót nem akarok, éppen csak leírom, körbemegyek rajta. Természetesen már az előlapi és a hátlapi kamera is tud FullHD videót rögzíteni, és míg az előlapi 2,1 a hátlapi 4 megapixeles. Viszont ez utóbbi megkapta az Ultra Pixel elnevezést. Bekerült még egy, az Applenél látott funkció, a lassított felvétel, ami itt azonban lejátszáskor állítható sebességű.


Hardver
A készülék hardveresen nagyot domborít, 2 GB RAM-mal, Qualcom Snapdragon 600-as 1,7 GHz-es, négymagos processzorral lett ellátva.
A készülék teljes belső memóriája 16 és 32 GB lehet, de ettől a rendelkezésre álló eltér. A készülék MicroSD kártyával 64 Gb-ig tovább bővíthető.
A készülékben természetesen van GPS vevő, Glonass, Digitális iránytű, Gyorsulásmérő, Gyro szenzor, Közelségérzékelő, Fényérzékelő, és ami extra, vagyis ritka, egy Ujjlenyomat olvasó.


Végkövetkeztetés:
Külső                                      10/10             
Design                        5/5                 
Anyaghasználat          5/5                 
Belső                                      10/10
Rendszer                     5/5
Hardver                      5/5
Felhasználói élmény             19,7/20                      
Kamera                       4,7/5
Kezelhetőség              5/5
Játékok                       5/5
Filmek                         5/5
H
a tetszett a cikk, iratkozz fel, kövess bloglovinon, vagy tetszikeld facebook oldalamat, amire a bal oldalt felül lévő ikonra kattintva jutsz el. Köszönöm, hogy elolvastad!   

*Kiegészítés:

Időközben kiderült, milyen is pontosan a kamera, és nagyon nem jó. A felvételek egész jók, 1080p-ben jól rögzít de a fényképek csapnivalóak. a 4 megapixel érződik.
2013. 11. 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése