2013. október 29., kedd

Alcatel OneTouch Idol Mini

Nagyon jó, kicsit nem

Érdekes módon mamaár a telefonok egyre inkább átmennek a szerintem már túl nagynak számító 5”-os méretekbe, és a még nekem is meglevő 3,5”-os eszközök már a Mini nevet kapják. Ilyen a mai telefon is, az Alcatel OneTouch Idol Mini.
Ez a készülék egy normális méretű 4”-os megjelenítővel dolgozik.


Két féle változatot lehet belőle megkapni, az egyik, a 2 SIM-es verzió, ami viszont azt hozza magával, amit már az Alcatel telefonoknál megszokhatunk, hogy nincs memóriakártya foglalat. Természetesen ugyanennek a telefonnak a sima egy SIM-es változatában ez is benne van. De hogy miért is nincs memóriakártya hely a dual SIM-es verzióban? Nos azért, mert ott a második kártya a memóriakártya helyét foglalja el.


Külső
A készülék rendhagyó kinézetű, nagyon elegáns. Három színben kapható, ezek a kék, a szürke és a rózsaszín. Az előlapon a már megszokott három vezérlőgomb, a kijelző és az előlapi kamera kaptak helyet. A kijelző egy 4,3” colos IPS panel, ami 480×854 pixel felbontással bír.
Bal oldalt pihen a hangerőállító gomb, de rajta kívül semmi más.
Jobb oldalt két kis sapka kapott helyet. Ezek mást-mást takarnak a két verziónál. A két SIM-es verziónál mindkét sapka egy-egy SIM kártyát rejt, míg az egy SIM-es verziónál a felső a microSD kártyát védi.
Fölül kapott helyet a főgomb valamint a 3,5 mm-es Jack aljzat.
Alul egyedül a MicroUSB aljzat pihen.
A hátlap meglehetősen szép, egyszerű. A kamera mellett nincs semmi fölösleges szöveg, Középen csak egy hatalmas Onetouch felirat valamint alul egy hangszóró.




Hardver
A gép egész érdekes adatokkal rendelkezik. A megfelelő teljesítményért egy két magos, magonként 1,3GHz-es processzor dolgozik. A munkában 512 MB RAM segíti. Sokkal több minden nem derül ki az eszközről, semmi egyebet nem írnak a szakoldalak.



Kamera
A kamera egy 5 megapixeles, LED-es villanóval támogatott darab, amivel 720p-es HD felvételeket tudunk rögzíteni. Az előlapon pedig egy VGA felbontású másodlagos érzékelő kapott helyet.


Szoftver
Azt Alcatel természetesen az Andoris leghújabb, 4.2.2-es változatát tette fel a készülékre és némileg átszabta. Ez a kis átszabás nagyon jól sikerült, a rendszer nagyon szép lett. de viszont emiatt a telefon sokat gondolkozik, sokáig tart mire betölti az ikonokat, de utána zökkenőmentes.

Hiba
A készülék így leírva nagyon jó, ránézésre is szép darab, még a memóriájával sincs baj, hiszen a 2 SIM-es változat 3 GB-al nagyobb memóriát kap mint 1 SIM-es testvére, de mégis nagyon akadozik, gondolkozik sokat, ennek pedig az az oka, hogy mindösszesen csak 512 MB RAM kapott helyet benne. Az Alcatel egyedi felületéhez nem elég ennyi memória, nem is beszélve a már nagyobb igényű programokról.

Erről a telefonról sokkal több mindent nem lehet írni, semmi újat nem hoz, így hát értékeljünk:
Végkövetkeztetés:
Külső                                                              4/5
Rendszer                                                       4/5
Hardver                                                         3/5
Kamera                                                          3/5
Kezelhetőség                                                4/5
Ár-érték arány                                              4/5

Ha tetszett a cikk iratkozz fel a blogra és/vagy lájkold a facebook oldalamat.
https://www.facebook.com/teletesztek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése